RIPE59 – 2.dan

Nekaj postov nazaj sem zapisal, da je Shane Kerr (ISC) predlagal, da se IPv6 WG zapre ali prestrukturira. Ravnokar sedim na IPv6 WG in Shane je dejansko prišel na oder in to ponovil. Sledila je dolga debata in dosežen je konsenz, da se IPv6 WG prestrukturira in ne ravno zapre…

Dan smo začeli z RIR poročili iz vseh regij, poročila so zelo podobna kot na vseh meetingih do sedaj. Pomojem samo par številk spremenijo in datum. Nadaljevali smo s plenarnimi zasedanji, kjer je RIPE-NCC povedal in pokazal, kaj počnejo v laboratoriju, kako napredujejo z analizami in testiranjem interneta v RIPE regiji. Po predavanju sem se pogovarjal s Franzem Schwarzingerjem, zanimiv podatek je, da 3 mesece spremljanja BGP tabele zgenerira 4TB podatkov. Vsi podatki za nekaj let nazaj so v datoteki, ki je skompresirana velika 10TB. Kot vemo, se tekst zelo dobro skompresira in ugotovila sva, da je vprašanje, če sploh kdo hoče vedeti, koliko bi bilo nekompresiranih podatkov…

Drugo plenarno zasedanje je bilo bolj DNSSEC obarvano, pomembno sporočilo od Verisigna in IANE je, da bodo root podpisali interno 1. decembra 2009, potem pa naredili postopni roll-out do junija 2010. To je bila dejansko prva uradna prezentacija, kjer so povedali timeframe in potrdili, da bodo podpisali root. Bravo fantje!

IPv6 WG – Poleg Shane-a trenutno poslušamo panelno diskusijo, katero smo slišali že miljonkrat. Zakaj ne gremo na IPv6, kje se zapleta, zakaj že 10 let čakamo, skratka modrovanje do nezavesti.

Po tej seji se dobiva z Martinom J. Levyjem, predelati morava par detajlov njegovega obiska v Sloveniji in njegovega keynote govora.

Zvečer je pa IPv6actNOW party, peljejo nas v nekakšen buddha bar. Pomojem bo zabavno.

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.144.230.82

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website