Evropska komisija opozarja, da bo naslednje leto zmanjkalo IPv4 naslovov.

Davor me je opozoril na članek na dnevnik.si, pa tudi drugje sem ga zasledil, da EK spet opozarja na predpostavko, da bomo naslednje leto ostali brez IPv4 naslovov. To ni čisto res, saj projekcija predvideva to za leto 2011, a vseeno se mi zdi koristno, da tudi EK na ta dejavnik opozarja in daje priporočila vsem bodočim udeleženim…

Ponudniki internetnih storitev morajo v kratkem sprejeti IPv6 (internetni protokol verzije 6), ki omogoča večji naslovni prostor in zaradi tega več naslovov. Raziskava Evropske komisije je namreč pokazala, da je le nekaj internetnih ponudnikov pripravljenih na prestop s trenutnega protokola IPv4 na IPv6.

Raziskava Evropske komisije je pokazala, da je od 610 vlad, izobraževalnih in gospodarskih organizacij v Evropi, Bližnjem Vzhodu in Aziji samo 17 odstotkov sprejelo nov protokol. Komisija je opozorila, da je omenjena posodobitev nujna za razvoj in stabilnost interneta.

„V zadnjih desetih letih je internet postal ključen s socialno-ekonomske perspektive,“ je dejal Detlef Eckert. „Samo z zagotovitvijo, da se bodo vse naprave na internet priklopile s pomočjo novega protokola, lahko ostanemo priključeni in omogočimo rast interneta ter globalne digitalne ekonomije,“ je še dodal.

Vir: dnevnik.si

Sicer to že ptiči čivkajo naokoli, se pa strinjam, da večkrat ko se to sporočilo pojavi, manj bo skeptikov in zagovornikov pasivne drže pri tranziciji podjetij in ustanov na IPv6.

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
52.15.235.28

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website