Letošnja pomlad nam bo postregla z najmanj dvema IPv6 dogodkoma…

V letošnji pomladi bosta v Sloveniji dva izjemna dogodka, ki bosta poglobila zavedanje o pomenu prehoda na IPv6 ter ponudila različne tranzicijske scenarije skupaj s primeri dobrih praks in poglobljenimi tehničnimi predavanji…

Najprej bo 19. in 20. aprila 24. delavnica VITEL z naslovno temo “Prehod na IPv6”, kjer bodo predstavljeni motivi za prehod na IPv6 v Sloveniji, strategije prehodov pri vseh udeležencih v verigi dobave storitev končnemu uporabniku, primeri dobrih praks prehodov ter sožitij svetov IPv4 in IPv6, za vse bodo zanimive ugotovitve o tem, kaj nam je/bo prineslo tranzicisko obdobje.

Začeli smo tudi že s pripravami na 3. Slo IPv6 summit, ki bo tokrat v so-organizaciji zavoda go6 in strateških partnerjev Arnes in LTFE. Summit naj bi se zgodil 13. maja in na veliko veselje lahko omenim, da smo že dobili potrditev da bo tokratni keynote speaker zelo eminentna oseba, ki je praktično gradila prva internetna omrežja na področju Evrope, soustanovitelj RIPE-NCCja, pa tudi drugače je ta oseba zaznamovala internetno srenjo v svetovnem merilu (ne, ni to Rob Blokzijl…).

Zelo rad bi o tokratnem keynoterju povedal kaj več, a o tem kdaj prihodnjič, ko bo več znanega tudi o agendi sami. Summit bomo obarvali bolj tehnološko, saj bi radi v sodelovanju z VITEL konferenco ponudili komplementarne tematike. V naslednjih dneh bodo znani tudi prvi osnutki agende in predavanj.

Člani strokovnega odbora Zavoda go6 smo na povabilo Ožjega organizacijskega odbora za pripravo delavnice sooblikovali vsebino VITEL delavnice z namenom, da oba dogodka skupaj ponudita slovenski javnosti čimveč vsebin in izkušenj s tega področja, vsak s svojega zornega kota.

Vabljeni na oba dogodka.

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.14.6.194

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website