Marco Hogewoning in Shane Kerr postala so-vodje RIPE IPv6 delovne skupine.

Marco in Shane sta včeraj bila potrjena za co-chaira RIPE IPv6 Working Grupe. Ideja o re-charteringu in vpeljavi novih “chairov”, ki je nastala na meetingu v Lisboni (na enem social eventu) je uspela. Čestitke obema…

Marco Hogewoning je strokovnjak in poznavalec IPv6 protokola in z njim povezanih problematik, predvsem pa ima natančno vizijo, kako bi morali izvesti tranzicijo na IPv6. Je glavni mrežni inženir na nizozemskem ISP XS4ALL, ki je bil prav na Marcovo pobudo eden prvih ISP-jev v EU, ki je rezidenčnim uporabnikom ponudil native IPv6 povezavo. Na mojem prvem RIPE meetingu je bil eden od prvih, ki je pristopil k meni in razvila se je dolga debata, ki se je zavlekla pozno v večer. Na vsakem meetingu imava sedaj kar zanimive in dolge pogovore, predvsem o njegovih praktičnih izkušnjah uvajanja IPv6. Marco bo tudi eden od dveh keynote speakerjev na VITEL-u, zato bomo o njem napisali kaj več kasneje. Medtem si lahko ogledate RIPE intervju z njim na ipv6actnow.org.

Shane Kerr je bolj umirjen od Marca, bolj preudaren in bolj razmišljujoč tip. Ravno tako zelo dobro pozna problematike prehoda IPv6, a na vse skupaj gleda iz bolj pragmatičnega vidika. Leta nazaj je bil zaposlen na RIPE-NCC, od kjer je šel na Affilias, sedaj je pa produktni vodja na podjetju ISC, načez ima DNS strežniško aplikacijo BIND. Shane je bil edini, ki je oktobra lani na RIPE IPv6 mailing listi in kasneje na meetingu stopil naprej in na glas povedal, da je takšna IPv6 working grupa kot je bila do sedaj čisto neuporabna, neproduktivna in kot taka zrela, da se jo ukine.

Vesel sem, da so se zadeve okrog “recharteringa” in novih “chairov” RIPE IPv6 working grupe vse izšlo tako, kot smo upali in si želeli.

Marco Hogewoning se je odzval našemu vabilu in se nam bo pridružil 19. in 20. aprila na konferenci VITEL, kjer bo predaval o izkušnjah pri uvajanju IPv6 v ISP omrežje do rezidenčnega uporabnika.

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.191.216.163

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website