Update na Thunderbird 2.0.0.23 avtomatsko ugasne IPv6 DNS poizvedbe…

Upgrade na Thunderbird 2.0.0.23 na Mac-u ima zgleda v default konfiguraciji vrednost “network.dns.disableIPv6” nastavljeno na “true”, kar je narobe…

Iz nekega čudnega razloga mi TB 3.x na Macu ne dela, zadeva naleti na en bug pri indexiranju in se žalostno sesuje, tako da sem bil primoran iti nazaj na 2.x verzijo, ki pa dela brez težav – razen napačne default nastavitve za IPv6 DNS poizvedbe, kar mi pa ni ravno smiselno.

Kako sem to opazil? Videl sem, da se mi Thunderbird na imap mail server vedno prijavi iz IPv4 naslova, kar se prej ni dogajalo, če sem bil v dual-stacked okolju. Po nekaj eksperimentih sem začuden odkril, da TB vedno vpraša eksplicitno samo za A zapis in ne za “any” ali “AAAA”. Nato sem ugotovil, da je v Preferences -> Advanced -> General -> Config editor vrednost “network.dns.disableIPv6” nastavljena na “true”. Seveda sem zadevo prenastavil na “false” in po restartu Thunderbirda sem v log zapisih imap serverja spet zagledal stari dobri IPv6 naslov, iz katerega  se je TB povezal na imap.

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.138.122.4

Comments

  1. Ragnar6
    February 19th, 2010 | 13:03

    Sej ves – Mac pa to 🙂

Leave a reply

website