6DEPLOY in grški IPv6 TF povabil na svoj IPv6 dogodek.

Grški IPv6 Task force in GRnet sta nas je v sodelovanju s 6DEPLOY povabil, da na njihovem IPv6 dogodku, ki bo trajal od 21. do 23. junija v predavanju predstavimo go6 iniciativo/zavod; kako platforma deluje, kako smo se v Sloveniji lotili uvedbe IPv6 in kako nam kaže…

Z veseljem smo povabilo sprejeli, v čast nam je in veseli smo da vidijo naš način dela kot pravilen in bi se radi iz naših izkušenj čimveč naučili, zelo verjetno se bomo pa tudi mi kaj naučili iz njihovih dognanj in dosedanjih aktivnosti.

Podobne želje po predstavitvi naših aktivnosti prihajajo zadnje čase iz več delov Evrope, zdi se da smo z go6 platformo na pravi poti in kot kaže bi nas nekateri radi vzeli za model, kako IPv6 aktivnosti zastaviti v njihovih okoljih. Po svoje imamo srečo, da smo med manjšimi državami EU in se dokaj enostavno zmenimo med sabo, kako bomo zadeve počeli – zato pa je platforma go6 tako uspešna pri svojem delu in poslanstvu.

Če bodo večji narodi, kot je na primer Nemčija ali Francija poizkušali naš model platforme uvesti v svoje okolje, znajo imeti težave, če ne drugega zaradi rigidnosti večjih sistemov in vlad – a nikdar se ne ve; morda pa si porečejo: “če lahko v Sloveniji to počnejo na takšen način, zakaj tega ne bi mogli še mi?”

Zabavni časi se nam obetajo.

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.12.71.237

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website