Financial Times piše o urgentnosti uvedbe IPv6.

V članku s pomenljivim naslovom “Perspectives: Address issue could drive the internet into the buffers” se Financial times naenkrat prebudi in začne na glas opozarjati na težave, katere nam bo prineslo izčrpanje IPv4 naslovnega prostora…

Za prebiranje članka morate biti registrirani in prijavljeni, a če slučajno niste: v osnovi so pri FT zapisali to, da strokovnjaki po svetu opozarjajo, da se približujejo nekakšne težave, bojda s premajhnim IPv4 naslovnim prostorom, ki gre h koncu. Dobro jutro…

Po drugi strani je pa koristno, da pomembni mediji, kot je FT začenjajo pisati o prihajajoči zadregi in na težave opozarjati. S tem privlečejo tematiko in problematiko iz marginalnih voda v mainstream, za kar jih je treba pohvaliti. Morda se bo s tem pojavom in pisanjem o IPv6 v bolj razširjenih in prebiranih medijih kakšen poslovnež ali manager več začel zavedati, da smo na vlaku ki bo “train-wreck” in da to zelo dobro vemo – vse kar lahko naredimo je da pohitimo z desertom in si zategnemo varnostne pasove, da ne bo preveč bolelo ko bo pokalo.

Ena od zanimivih izjav: “If you are forced to do something very quickly then obviously it’s going to be expensive,” (Simon McCalla, Nominet)

Glede držav in vlad ter njihove vloge v uvajanju IPv6 se tudi ne motijo prav dosti: “Organisation such as ICANN have a major role is spreading the word but governments should also play a part. It would be possible, for example, to legislate for IPv6 adoption. This may be necessary but could prove unpopular with internet service providers.

Governments could and should adopt the role of the “intelligent customer”, using their huge purchasing power and influence to mandate the use of IPv6 across their IT systems.”

Vse ostalo pa že veste, nekih novosti ni, sprememba je le to, da je vse to kar naenkrat zapisano v uveljavljenem in svetovno priznanem mediju, FT.

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.219.236.62

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website