24. VITEL konferenca – prehod na IPv6

19. in 20. aprila bo na Brdu pri Kranju potekala 24. delavnica VITEL (http://www.ezs-zveza.si/vitel/24delavnica/) o telekomunikacijah z naslovom “Prehod na IPv6” v organizaciji Slovenskega društva za elektronske komunikacije SIKOM…

Prvi dan je namenjen pregledu stanja IPv6 v svetu ter predstavitvi strategij prehodov ključnih proizvajalcev opreme in operaterjev, drugi dan pa predstavitvi primerov dobre prakse prehoda na IPv6 z vidika raznolikih strategij, raznorodnih omrežij, storitvenih okolij ter vzgibov za njihov prehod, tako poslovnih kot tudi tehnoloških. Delavnico bodo zaključile predstavitve tranzicijskih mehanizmov, njihove uporabne vrednosti in konsolidacije omrežij, grajenih z obema različicama. Uporabniki bodo lahko spoznali, kaj bo prehod zahteval od njih, torej kaj to pomeni za vsakega od nas.

Predavanja bodo pripravili predstavniki univerze, javne uprave, regulatorja, operaterjev omrežja in dostopa, ponudnikov storitev in aplikacij ter proizvajalcev in dobaviteljev opreme. Gostili bomo tudi predavatelje iz tujine, ključni govorniki bodo Teemu Savolainen iz podjetja Nokia, Marco Hogewoning iz podjetja XS4ALL, ki je tudi »co-chair« delovne skupine RIPE IPv6, in Eric Vyncke iz podjetja Cisco Systems.

Vsebino delavnice smo pripravljali skupaj s člani strokovnega odbora Zavoda go6, kateri bo 12. in 13. maja organiziral dogodek »3.Slo IPv6 summit«. Oba dogodka skupaj bosta ponudila slovenski javnosti čimveč vsebin in izkušenj s tega področja, vsak s svojega zornega kota.

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.224.0.25

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website