RIPE 60: prvi dan

V Pragi poteka 60.srečanje skupnosti RIPE. Slovenska postava je kar številčna. Med nami je tudi nekaj “prvošolčkov”, ki jim je RIPE namenil posebno dobrodošlico z uvodnim predavanjem.
Začetek srečanja je popestrila predstavitev IPv6. Osnovne stvari, a zelo lepo in pregledno predstavljene!

Popoldne smo imeli dve plenarni srečanji. Veliko je bilo govora o DNSSEC in podpisovanju korenske domene. Izjemno strokovno predavanje o metodah za hitro konvergenco BGP-ja nas je nekoliko zamorilo, saj je bilo težko slediti vsem tehničnim podrobnostim, ki so se rolale na slajdih. Zagotovo pa si bom vzel čas in to predstavitev pregledal v miru in bolj zbrano.

Drugi plenarni del sta zaznamovala Randy Bush in Geoff Huston – vsak na svoj način 😉 . Na govornici sta bili tudi dve predstavnici nežnejšega spola, kar je na tovrstnih konferencah redkost. Zelo pohvalno! Zopet smo slišali veliko slabega o Quaggi in dobrega o BIRD-u. Zaključil je predstavnik češkega registra cz.nic, ki nam je predstavil, kako so se DNSSEC-a lotili na Češkem. Za nekatere zadeve imajo Čehi res smisel – nasmejte se malo ob ogledu njihove predstavitve registracije domen.

Predstavitve so tule. Ko bo čas, jih bomo shranili tudi v arhiv go6 strežnika.

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
52.14.8.34

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website