RIPE 60: tretji dan

Tretji dan so bila srečanja delovnih skupin: Address Policy, Routing (vzporedno je potekal sestanek skupine Cooperation), Test Traffic in NCC Services.
V skupini Routing je pravo presenečenje pripravil Randy Bush s predavanjem AS Topology Visibility – You Can’t Get There from Here. Izjemno zanimivo za vse, ki se ukvarjate z IP-omrežji!

Randy je predstavil raziskavo o vidljivosti manjšega IP-podomrežja v internetu. Inovativno, lepo in duhovito predstavljeno (“Randy style”), zanimivi in presenetljivi rezultati. Randy je na koncu ugotovil, da imamo zlomljena “očala”, s katerimi spremljamo internet. Preverite sami!

V spominu sta mi ostali predstavitev treh majhnih, a pomembnih stvari (uporaba PI-naslovnega prostora, “umazanost” IPv4 in zgodovinska “BGP-igra”) in predstavitev Laboratorija RIPE.

Zvečer so bile volitve članov nadzornega sveta RIPE. Med člane so sprejeli Remca van Mooka. Med volitvami se je na prikazovalniku v loži hotela grozljivo hladno odšteval čas do podpisa zadnjega korenskega strežnika – J-root. Se bo sedaj odprlo nebo?

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.129.39.55

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website