Google IPv6 konferenca, 2. dan

2. dan IPv6 konference nam je prinesel nekaj zanimivih govorov priznanih strokovnjakov, Frederik Garneij iz Ericssona nam je pa pokazal prototip tablet naprave, ki ima gor Android 2.1 in zna delati IPv6 čez 3G mobilna omrežja…

Dan se je začel z oznanili IPv6 načrtov Cisca in Juniperja, predavanje sta imela Mark Townsley in Dave Ward, za njima je pa Dan Wing iz Cisca povedal, kaj se dogaja na IETFju.

Sledilo je kar nekaj zanimivih ljudi, med njimi tudi Jarri Arko iz Ericssona (internet area director na IETF), Marc iz Viagenie nam je povedal par zadev o NAT64 imlementaciji, skratka super konferenca z zelo eminentno zasedbo.

Toliko novosti in zanimivosti sem slišal, da sploh ne morem vsega povzeti v enem zapisu, zelo verjetno se bom še kar nekaj časa v naslednjih zapisih referenciral na to ali ono predavanje iz te konference.

Frederik Garneij iz Ericssona nam je pokazal prototip, na katerem ima Android 2.1 in zna delati IPv6 preko 3G mobilnega omrežja. Da bo to “tablet” je povedal šele v Irish pub-u, kjer se nam je zvečer pridružil na pijači (slika v galeriji spodaj)

Super konferenca je za nami, bilo je nepozabno. Ustavili smo se še v “Google OnSite shop Beta”, kjer smo nakupili spominke na naš obisk ter odšli naokoli po mountain viewu, kjer smo v Irish pub-u zaključili večer.

Za go6.si iz Mountain Viewa, Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.144.189.177

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website