Grški IPv6 Task Force meeting…

Grki so naredili korak naprej pri uvajanju IPv6 v njihova omrežja. Do sedaj so to naredili samo na njihovi akademski raziskovalni mreži, ostali so le razpravljali, kaj bi in kaj ne bi. Včeraj je pa na IPv6 TF meetingu padla prava bomba…

OTE, največji grški internet ponudnik z več kot miljon uporabnikov je povedal, da so že čez drugo fazo testiranja IPv6 v njihovem core omrežju in na pppoe v accessu, ter da čakajo samo dovolj ugodne CPE naprave, ki jim bodo omogočile dostavo native IPv6 do rezidenčnih uporabnikov.

Takoj so se odzvali prisotni predstavniki lokalnega proizvajalca CPE naprav in povedali, da pospešeno uvajajo IPv6 v njihove naprave in da jih OTE lahko dobi na testiranje.

Do sedaj se zadeve v Grčiji niso premikale kaj dosti, sedaj je pa OTE sprožil plaz, kateremu bodo morali slediti tudi ostali.

Moj komentar je bil: “you now pushed the snowball over the edge of the slope, get ready for roller coaster”

Uvodoma sem na TF meetingu predaval o go6 iniciativi in naših mobilnih operaterjih, kar je sprožilo plaz vprašanj, predvsem pa prebliskov, kaj od našega modela bi lahko uporabili pri njihovih prizadevanjih za uvedbo IPv6 njihovi državi.

Danes letim iz Aten direkt v Berlin (Potsdam), kjer jutri predavam na nemškem IPv6 council summitu.

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.223.124.244

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website