Simobil nov član go6 platforme…

Pred kratkim se je go6 platformi pridružil Simobil, ki tudi začenja z uvajanjem IPv6 v svoje mobilno omrežje. S tem so se pod okriljem naše platforme združili trije največji mobilni operaterji v Sloveniji v skupnem cilju – uvedbi IPv6. Upam da bomo dobro sodelovali pri tej nalogi, tako s platformo kot tudi operaterji med sabo. Izmenjava izkušenj je pri uvedbi IPv6 zelo pomembna…

Dva mobilna operaterja sta IPv6 pilotsko že uvedla v svoja mobilna omrežja in te dosežke smo skupaj s prizadevanji zavoda go6 za uvedbo IPv6 v Sloveniji predstavili širom sveta skozi naša predavanja; sedaj se skupnosti pridružuje tudi podjetje Simobil, drugi največji mobilni operater v Sloveniji.

Zavedli so se, da je uvedba druge polovice IP protokola nujna za njihovo prihodnje poslovanje in te misli pozdravljamo in se jim pridružujemo. Če je podjetje v IP poslu, potem mora za svoj posel poskrbeti in vanj vlagati – s tem, da ima uvedenih samo polovico IP protokolov, pa še ta polovica je “last millenium protocol” to ni skrb za posel in njegovo rast. Čestitke, welcome aboard.

Predstavitev podjetja:

Si.mobil je kot prvi zasebni mobilni operater v Sloveniji uporabnikom svoje storitve predstavil marca 1999. Z njegovim vstopom na trg se je začela razvijati konkurenca na slovenskem telekomunikacijskem trgu. Cene storitev in mobilnih aparatov so se začele zniževati, kakovost je rasla in mobilna telefonija je postala dostopna vsem uporabnikom.

Družba Si.mobil je med uporabniki prepoznana kot operater, ki nudi kakovostne storitve, vredne svoje cene. Uporabnikom je kot prvi v Sloveniji predstavil in ponudil storitve GPRS, WAP in MMS. Kot prvi slovenski operater in med prvimi v Evropi je omogočil hiter prenos podatkov preko tehnologije EDGE, kasneje pa je ponudil tudi širokopasovni mobilni internet preko lastnega omrežja UMTS/HSDPA. Poleg osnovnih storitev, družba Si.mobil nudi tudi napredne storitve, izdelke in rešitve, kot je mobilna pisarna s storitvijo BlackBerry iz Vodafona in storitve mobilnega interneta.

Družba Si.mobil je za svoje uspešno poslovanje pridobila tudi številne nagrade in certifikate. Na področju usklajevanja poklicnega in družinskega življenja so prejeli certifikat Družini prijazno podjetje. Velik ugled družba uživa tudi med iskalci zaposlitve, ki so Si.mobil prepoznali kot enega najuglednejših slovenskih zaposlovalcev in ji dodelili certifikat Ugleden delodajalec. Si.mobil je letos prejel tudi priznanje Zlata nit za najboljšega delodajalca v kategoriji velikih podjetij. Velik ugled pa uživa tudi blagovna znamka Si.mobil, ki je prejela mednarodno priznano nagrado Superbrands. Prav tako je predsednik uprave mag. Dejan Turk leta 2009 prejel nagrado Manager leta.

Si.mobil je del vodilne telekomunikacijske skupine Telekom Austria Group v Vzhodni in Jugovzhodni Evropi. Družba Si.mobil ima sklenjeno tudi partnerstvo z vodilnim svetovnim operaterjem Vodafone, kar ji omogoča, da uporabnikom nudi preizkušene globalne izdelke in storitve.

Ob koncu leta 2009 je imela družba Si.mobil 348 zaposlenih, ki so skrbeli za zagotavljanje storitev 589.400 uporabnikom.

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
54.198.104.202

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website