Apek podaljšal članstvo v go6…

APEK (Agencija za Pošto in elektronske komunikacije republike Slovenije) je podaljšal članstvo v go6. S tem se nadaljuje naša nadvse uspešna skupna pot v prizadevanjih za osveščanje o pomenu in uvedbi IPv6 v Sloveniji in širše. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili tudi predstavniku Apeka v strokovnem svetu go6, Urbanu Kuncu za ves trud, delo in zavzetost, katero je pokazal tako pri soodločanju in usmerjanju naše go6 platforme, kot tudi pri samih aktivnostih osveščanja o pomembnosti pravočasne uvedbe IPv6 na vseh nivojih…

Apek je v preteklem obdobju naredil veliko – operaterjem  so poslali obsežen vprašalnik o IPv6 in rezultati so nekateri zelo dobri, nekateri pa malo manj – a važno je da imamo presek stanja, da se bo lahko primerjalo napredek čez pol leta ali leto. Prav tako je Apek izdal obsežen dokument, priporočilo za prehod na IPv6 (avtor Urban Kunc), kateri je objavljen na njihovi spletni strani.

Upam, da bomo takšno sodelovanje nadaljevali še naprej in dokler bo potrebno, saj vidimo vlogo Apeka kot ključno v učenju samoregulacije – edine metode ki tu deluje ter priporočanju akcij operaterskemu in vsebinskemu delu interneta.

Še enkrat hvala za izjemno sodelovanje, še na mnogo let!

Za go6, Jan Žorž

Povezan članek: Apek postal član zavoda go6

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
54.235.6.60

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website