Verizon opaža strm vzpon povpraševanj strank po IPv6 v zadnje pol leta…

Resno povpraševanje po IPv6 se je začelo kakšno leto ali dve nazaj, a še vedno v tem času ni dosegalo pričakovanega, oziroma željenega nivoja. V zadnjem času se je to začelo rapidno popravljati, Verizon poroča o skokovitem porastu klicev podjetij glede IPv6 na njihovo podporo in prodajni oddelek, kličejo pa tudi zaskrbljeni managerji, ki so doumeli da bo treba nekaj storiti…

NetworkWorld je zapisal par dejstev v članku z naslovom “Verizon’s phone rings off the hook with IPv6 questions” in s tem potrdil dolgo pričakovano pozitivno spremembo trenda povpraševanja po IPv6 na vseh nivojih – od tehničnega, prodajnega in managerskega.

Vprašanja in zahteve po ponudbah prihajajo v veliki meri iz vrst CIO (Chief Information Officer), predvsem pa so to velika enterprise podjetja iz severne Amerike, je povedal William Schmidlapp (senior consultant for product marketing at Verizon Business). Večinoma jih zanima, kako ohraniti end2end povezljivost na internetu, predvsem pa kaj morajo storiti, da ohranijo kontinuiteto internet komunikacij in s tem svojega poslovanja.

“We are telling our customers that the timeframe to get ready for IPv6 is now,” Schmidlapp says. “With the uncertainty of when IPv4 depletion is going to occur…customers need to be ready for IPv6 sooner rather than later.”

Verizon je zaradi takšne eksplozije povpraševanja po IPv6 pripravil web stran, kjer so zapisali nekaj nasvetov in odgovorov na najpogosteje zastavljena vprašanja okrog te teme.

Kar se zgodi v Ameriki se s časovnim zamikom zgodi tudi pri nas. Kdaj se bo začelo?

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.138.174.174

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website