RIPE61 meeting v Rimu se približuje…

RIPE61 meeting v Rimu se približuje, internetna združba se bo zbrala med 15. in 19. novembrom, tematike bodo zgleda spet pereče…

Tudi go6 bo imel svojo vlogo – kot najbrž že veste smo bili pozvani, da v angleščini obelodanimo svoje zahteve po IPv6 podpori v IKT opremi in znanju integratorjev, ki je trenutno v draft obliki objavljen na RIPE-NCC web portalu:

http://www.ripe.net/ripe/draft-documents/ipv6-ict-requirements.html

Trenutno je dokument v diskusiji, dobili smo nekaj predlogov za popravke in preden dosežemo konsenz bo še najmanj ena nova draft verzija. Cilj je širša razprava o dokumentu na RIPE IPv6 Working Grupi ter morebitna objava dokumenta kot uradni RIPE BCP, seveda če se bo skupnost z njim strinjala.

Ta naša aktivnost na dokumentu je odjeknila tudi v nekaterih vladah članic EU in pripravlja se projekt za izdelavo EU IPv6 profila za nabavo opreme in zahtevami po znanju pri sistemskih integratorjih, v tem trenutku ne smem izdati kaj več podatkov, pobudnica projekta je ena največjih držav EU in kot osnovo za profil si želijo naš dokument. Ko bo znanega kaj več in bomo o tem lahko javno spregovorili bo najprej objavljeno tu.

Naša beseda se širi, upam le, da bomo lahko naš predlog dokumenta sprejeli kot veljavnega takoj po RIPE61 meetingu.

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
13.59.218.147

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website