IZUM postal član Go6 platforme.

IZUM, Institut informacijskih znanosti v Mariboru je postal član platforme zavoda Go6. Poleg raziskovalne dejavnosti in uspehov se IZUM lahko pohvali s storitvijo COBISS, ki s svojimi 300.000 odjemalci predstavlja enega največjih ponudnikov vsebin na slovenskem delu Interneta. Prehod takšnega sistema na IPv6 in ponujanje vsebine preko obeh protokolov bi lahko bil svetel zgled vsem ostalim ponudnikom vsebin, kako se razmišlja o prihodnosti in kako se zadevam streže…

Veseli nas, da se je IZUM odločil za sodelovanje v naši skupni zgodbi, pričakujemo jih tudi na 5. Slo IPv6 summitu, kjer bi radi slišali, kako se lotevajo priprav na ta podvig, predvsem pa tudi iz vidika vodstva, kje so tisti poslovni vzgibi za razmišljanje o IPv6 – to bi ostalim ponudnikom vsebin morda razjasnilo obzorja ter jih popeljalo iz vrtenja v krogu ter iskanja “IPv6 killer aplikacije”.

Maribor se tudi prebuja, čestitke in dobrodošli na naši IPv6 platformi!

Za Go6, Jan Žorž

O IZUM-u

Institut informacijskih znanosti (IZUM) je javni zavod, ki ga je ustanovila Vlada Republike Slovenije kot informacijski servis slovenske znanosti, kulture in izobraževanja. Skupaj z drugimi nosilci informacijskih dejavnosti v državi zagotavlja vključenost Slovenije v tokove informatizacije sodobnega sveta.

IZUM se vključuje v mednarodno strokovno in znanstveno sodelovanje in povezovanje s sorodnimi organizacijami v svetu ter širi svojo dejavnost izven Slovenije, skladno z usmeritvami ustanovitelja.

Dejavnost IZUM je pretežno vezana na razvoj in delovanje sistema in servisov COBISS (Kooperativni online bibliografski sistem in servisi), ki predstavlja temelj knjižničnega informacijskega sistema Slovenije ter knjižničnih informacijskih sistemov nekaterih drugih držav (Bosne in Hercegovine, Makedonije, Srbije in Črne Gore), ki so povezani v mrežo COBISS.Net.

IZUM razvija Informacijski sistem o raziskovalni dejavnosti v Sloveniji – SICRIS (Slovenian Current Research Information System), ki vključuje podatke o raziskovalnih projektih, raziskovalnih organizacijah, skupinah in raziskovalcih.

 

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
54.160.244.62

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website