Podporna stran za svetovni IPv6 dan – dan.ipv6.si

ISOC (Internet Society) je izbral Zavod Go6 za koordinacijo prisotnosti in udeležbe na Svetovnem IPv6 dnevu, ko bodo veliki ponudniki vsebin , kot so Google, Facebook, Akamai, Limelight, BBC in ostali – za 24 ur omogočili na svojih produkcijskih URL naslovih dostop do vsebin tudi preko IPv6 (AAAA). Za boljšo slovensko koordinacijo smo pripravili spletno mesto, kjer lahko izveste več informacij – tako ponudniki vsebin, kot tudi uporabniki, ki bi morda imeli na ta dan težave…

Stran se nahaja na naslovu http://dan.ipv6.si/ in vsebuje kar nekaj zanimivih sklopov informacij:

– O svetovnem IPv6 dnevu
– Kaj se nam lahko zgodi?
– Kako ukrepati v primeru težav?
– Testi pripravljenosti
– Kaj s tem pridobimo?
– Go6 kot koordinator za .si

Vse zahvale gredo Arnesu, ki je veliko pripomogel k nastajanju vsebin in prevajanju, predvsem pa za vso ostalo podporo, katero smo od njih dobili med nastajanjem tega spletnega mesta.

Spletno mesto dan.ipv6.si je dostopno samo preko IPv4 protokola, saj je namenjeno tudi za nudenje informacij tistim, ki bi morda imeli težave pri dostopanju do vsebin na dual-stacku. V tem primeru zanje tudi dan.ipv6.si ne bi bil viden, zato smo se znotraj koordinacijske skupine dogodka na globalni ravni odločili, da bodo podporne strani samo na IPv4.

Vabimo vse, ki bi radi sodelovali pri nadaljnjih vsebinah portala, da se nam pridružijo in dodajo svoj prispevek ali idejo. Vabimo pa tudi morebitne sponzorje in/ali oglaševalce, da naša prizadevanja in delo podprejo še s finančne plati in pripomorejo k napredku Interneta v Sloveniji in svetu.

Zainteresirane prosim, da to sporočijo po emailu na ipv6-wd@go6.si.

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.17.128.129

Comments

  1. zobo
    March 11th, 2011 | 08:07

    A to prav vidim? Stran nima AAAA?

  2. March 11th, 2011 | 08:45

    Ja, saj je napisano zakaj. Tisti, ki bi imeli lahko tezave pri dostopu do dual-stacka in bodo rabili pomoc na tej strani ne bi mogli dostopati, ce bi stran bila na dual-stacku. To je odlocitev znotraj skupine, ki vodi ta projekt na svetovni ravni in kot del te ekipe sem se s tem strinjal in to uposteval.

    Je pa precej cuden obcutek, postaviti virtualko samo na IPv4, ceprav je an serverju tudi IPv6. Brrrrr….

Leave a reply

website