Povečana intenzivnost IPv6 konferenc po svetu.

Za letos smo napovedovali veliko povečanje aktivnosti na IPv6 področju na svetovnem nivoju, a kaj takšnega si nihče ni mislil. Poleg standardnih dogodkov, na katerih bomo prisotni je Go6 povabljen še na številne IPv6 summite na ravni držav…

Februarja smo bili na IPv6 dogodku v Parizu, kjer smo sodelovali na panelu Evropske komisije na temo uvajanja IPv6, pred nami je pa IETF meeting v Pragi, na katerem se bomo sestali tudi s predstavniki IPv6 Redy Logo programa ter začrtali naše sodelovanje. Po tem dogodku smo povabljeni k prezentaciji Go6 platforme in uspehov Slovenije na IPv6 področju v Amsterdamu na njihovem “Dutch IPv6 summitu”. Seveda smo se z veseljem odzvali povabilu. Za tem se v začetku maja spet vračamo v Amsterdam, kjer bo potekal RIPE62 meeting, ko se vrnemo nas pa čaka izvedba 5. Slo IPv6 summita ter za tem tudi konferenca VITEL, ki bo tokrat potekala na temo “Internet of things”, kar pomeni tudi IPv6 kot protokol ki vse to omogoča.

Za tem, konec maja letimo v Oslo, kjer bomo otvorili norveški IPv6 summit ter predstavili mehanizme dvigovanja ozaveščenosti IPv6, kateri so bili v Sloveniji dokaj uspešni.

Vmes, datum še ni določen potujemo v Makedonijo, kjer bomo otvorili njihov IPv6 summit, junija nas pa čaka 2 dnevni World IPv6 Summit v Londonu, kjer ne samo predavamo ampak smo tudi v programskem odboru.

Prav tako smo bili povabljeni v programski odbor RIPE-NCC regionalnega meetinga, ki bo septembra v Dubrovniku, kar je še posebej odgovorna naloga, saj so nas zadolžili za pomoč pri pridobivanju govorcev na IPv6 področju.

Prepričan sem, da bodo vmes prišle še kakšne zadolžitve in povabila, kar dejansko kaže na precej povečano IPv6 aktivnost po svetu.

Ponosni smo, da se hočejo velike države sveta učiti od eksperimenta, ki je uspel v naši mali državi in ga imenujemo Go6, predvsem bi se pa radi zahvalili vsem, ki so k uspehu Go6 pripomogli na takšen ali drugačen način – našim članom, podpornikom, partnerjem, IPv6 delovni skupini ter seveda – našemu Go6 strokovnemu svetu. You know who tou are 🙂

Upam, da bo k platformi pristopilo čimveč tistih, ki bodo udeleženi pri prehodu na IPv6 v kakršnem koli smislu, saj je go6 platforma močna le toliko, kot so močni njeni sestani deli.

S ponosom nosimo našo skupno zgodbo po svetu in z njo vzpodbujamo tiste, ki bi morali do sedaj narediti to, kar smo mi že.

za Go6: Jan Žorž

 

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
54.87.17.177

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website