25. jubilejna delavnica o telekomunikacijah VITEL

Tokratna, 25. jubilejna delavnica o telekomunikacijah VITEL nosi naslov “Internet stvari (Internet of Things)” in se bo odvijala na Brdu pri Kranju 12. in 13. Maja. Ker je Internet of Things (IOT) močno povezan z IPv6 kot enim osnovnih gradnikov in komunikacij med napravami, je k organizaciji dogodka pristopil tudi Zavod Go6. Za otvoritveni govor na drugi dan dogodka smo kot prispevek v dogodku zato povabili Jari Arkka, zaposlenega v razvoju Ericssona in hkrati Internet Area direktorja na IETF. Jari se je na naše povabilo odzval in z veseljem lahko napovemo zelo zanimiv govor, ki bo povzel povezanost IOT in IPv6 ter nekatere spremembe, ki se nam obetajo…

Internet stvari (Internet of Things)

Slovensko društvo za elektronske komunikacije SIKOM in Elektrotehniška zveza Slovenije 12. in 13. maja 2011 na Brdu pri Kranju prirejata 25. jubilejno delavnico o telekomunikacijah VITEL. Tema jubilejne delavnice je Internet stvari.

Prehajamo v svet omreženih in med seboj povezanih naprav, v novo ero, v kateri se današnji internet umika jutrišnjemu internetu stvari (Internet of Things). Opisujejo ga kot dinamično globalno omrežno infrastrukturo z zmožnostjo samokonfiguriranja, ki temelji na standardnih medsebojno združljivih komunikacijskih protokolih. Fizične in virtualne stvari imajo identitete, fizične atribute in navidezne osebnosti. Uporabljajo inteligentne vmesnike in so integrirane v informacijsko omrežje.

Internet stvari naj bi zagotavljal nove oblike komuniciranja med ljudmi in stvarmi ter med stvarmi samimi. Svetu informacijske in telekomunikacijske tehnologije se dodaja nova dimenzija. Od povezljivosti kadarkoli, kjerkoli in za kogarkoli, prehajamo v povezljivost česarkoli.

Internet stvari je tehnološka revolucija, ki predstavlja prihodnost informatike in telekomunikacij, njegov razvoj pa je odvisen od dinamičnih tehniških inovacij na številnih pomembnih področij, od brezžičnih senzorjev do nanotehnologije.

Internet stvari je izjemno široko področje. Zato bodo glavne teme, ki jih bomo obravnavali na delavnici, predvsem tiste, ki v kratkem času prinesejo največ koristi uporabnikom, kot so Smart Grids (učinkovita proizvodnja in raba električne energije), aplikacije senzorskih omrežij v okolju, zdravju in telemedicini, prometu in pametnih domovih. Vrsta predavanj se bo dotaknila konceptov omrežij za internet stvari, njihove gradnje ter operaterskega vidika, varovanja podatkov in zasebnosti v internetu stvari, pa tudi vprašanja regulacije.

Prvi dan bo na programu okrogla miza, kjer bodo govorci obravnavali internet stvari kot osnovo za trajnostni razvoj in kakovost življenja.

Potek delavnice

Delavnica bo potekala v obliki vabljenih predavanj. Po predavanjih pričakujemo živahne razprave, ki bodo razjasnile marsikatero nejasnost in odprle pogled v prihodnost. Udeleženci delavnice bodo ob registraciji prejeli tiskan zbornik predavanj, po izvedbi delavnice pa tudi CD z zbornikom in predstavitvami v elektronski obliki.

Informacije in prijave

Vse informacije o delavnici dobite na spletnem naslovu:

http://www.ezs-zveza.si/vitel/25delavnica/informacije/

kjer se lahko tudi prijavite.

Vljudno vabljeni!


Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.135.197.201

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website