Go6 predavanje na prvem Norveškem IPv6 dogodku…

23. in 24. Maja je v Oslu na Norveškem potekala prva norveška IPv6 konferenca, kjer se je hkrati ustanovil tudi uradni IPv6Forum Norway. Go6 je bil povabljen, da predstavi svoje delo in dosežke v Sloveniji kot otvoritveni govor…

Norvežani so se prebudili in pod idejno taktirko Torgeir Andrew Waterhousa (vodja ICT Norway) in Ragnar Anfinsena (Altibox) ter ostalih članov ustanovne skupine organizirali odličen dogodek, katerega namen je “kickoff” celotne serije podobnih dogodkov širom Norveške.

Za Go6 sem “odpredaval” klasično Go6 predstavitev, kaj počnemo in kako smo se zadev tu pri nas lotili ter implementacijo IPv6 v dve slovenski mobilni omrežji. Odziv je bil zelo dober, po predavanju sem imel kar nekaj vprašanj ter podvprašanj o različnih pristopih, katere smo pri nas ubrali.

Predvsem sem vesel, da se bo tudi novoustanovljeni IPv6 Forum Norway zgledoval po našem modelu in uporabil večino prijemov in pristopov, kateri so se pri nas izkazali kot uspešni.

Na agendi konference je bilo kar nekaj svetovno priznanih IPv6 strokovnjakov, med njimi tudi Patrik Faltstrom, Sander Steffann, Tore Anderson, Fredrik Garneij, Latif Ladid, etc…

Norvežani so se izkazali tudi kot sijajni gostitelji, za predavatelje je bilo odlično poskrbljeno od prve ure pristanka pa tik do odhoda, z Ragnarjem sva se poslovila šele na letališču, nekaj minut do odhoda letala. Moram priznati, da se mi je norveška gostoljubnost zdela ena najboljših, kar sem jih doživel na svojih IPv6 popotovanjih širom sveta.

V albumu spodaj je nekaj posnetkov, naj slike povedo več kot besede…

Za Go6, Jan Žorž

P.S: Ob povratku smo za las ušli oblaku vulkanskega pepela, v nasprotnem primeru bi bil še vedno na severu 🙂

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.142.197.212

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website