IPv6 in Go6 na 24ur

Na včerajšnjem dogodku ob 20 letnici Interneta v Sloveniji in hkrati dnevu Informacijske družbe je svoja prizadevanja in dosežke na tamkajšnjem razstavnem prostoru predstavljal tudi Zavod Go6. Obiskali so nas tudi visoki vladni predstavniki, kot so Jozsef Györkös (generalni sekretar MVZT), dr. Pavel Gantar (predsednik DZ) in Marjan Turk (direktor DID) ter nas povprašali, če Slovenija še vedno vodi v evropskem prostoru glede pripravljenosti in uvedbe IPv6…

Za nekaj izjav nas je prosila tudi televizija POPtv in menda da so bile naše izjave okrog IPv4 in IPV6 predvajane v osrednjem dnevniku 24ur ob 19h še isti dan. Če ima kdo posnetek tega bi se priporočali, saj smo to zamudili.

Na razstavnem prostoru smo predstavljali Go6 platformo, a le nekateri člani so tja prinesli svoje materiale in se tam predstavili – zahvaliti se moram Telekomu, Astecu, Arnesu in LTFE za sodelovanje pri predstavitvi, predvsem bi se pa zahvalili Simeonu Liscu iz Telekoma (tudi vodja IPv6 delovne skupine), ki je bil prisoten na kraju dogajanja cel dan in zelo pripomogel k uspešni predstavitvi našega dela in skupnih naporov na področju IPv6.

Dan je bil uspešen, imeli smo kar nekaj zanimivih gostov na razstavnem prostoru in tudi nekaj zanimivih vprašanj. Zahvalil bi se tudi MVZT za povabilo k sodelovanju na razstavi, upam da se spet vidimo naslednje leto!

Za Go6, Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.144.127.232

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website