Cisco je v javnost dal “RIPE-501 position paper”

Cisco je na svojih spletnih straneh objavil dokument, v katerem se je opredelil do našega “procurement” dokumenta, ki nosi ime RIPE-501 in je uradni “best current practice” v RIPE regiji kako specificirati zahteve za IPv6 podporo ko kupujemo opremo za naše podjetje…

V svojem sporočilu podjetje Cisco izraža popolno podporo RIPE-501 dokumentu, saj menijo, da je takšen BCP potreben in ker je “deployment oriented” pospešuje in vzpodbuja uvedbo IPv6 v omrežjih in storitvah.

After careful analysis of the RIPE-501 profile, Cisco is expressing its support for the following reasons:
• The set of features listed is deployment oriented and takes into account architectures that have been validated by experience.
• The profile does not restrict itself to a small set of core IPv6 features.
• The document lists a coherent set of IPv6 features that are likely to help the industry deploy IPv6 at a faster pace.

Kot se za takšen papir tudi spodobi, vseeno niso z našim delom čisto zadovoljni, čeprav poudarjajo, da so bili pri snovanju in oblikovanju osnovnega drafta zraven tudi njihovi ljudje. Poudarjajo, da imajo nekaj predlogov za naslednjo verzijo, ki je pa že javno dostopna in v diskusiji na RIPE IPv6 WG mailinglisti.

In an effort to address the above-mentioned points, we (Cisco engineers) will be happy to volunteer to contribute toward an updated version of this document. While we believe that what is there now is a good start, there are some important clarifications that we’d like to suggest for an upcoming revision.

Dobro je, da je Cisco izrazil svojo podporo našemu delu, saj to pomeni da smo naredili nekaj, kar ima smisel in tudi težo v krutem svetu prodaje strojne in programske opreme za gradnjo internet omrežij.

http://www.cisco.com/en/US/prod/collateral/iosswrel/ps6537/ps6553/brief_c80-674464.html

Nov predlog verzije RIPE-501 dokumenta je pa dosegljiv na http://go6.si/RIPE-501bis

Predlog nove verzije je [e globoko v delovni fazi, kar je črnega teksta je “ostanek” od RIPE-501, kar je v barvah so pa različni prispevki in spremembe avtorjev. Preberite si osnutek in vse pripombe ali predloge pošljite na jan [at] go6.si

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
52.205.218.160

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website