Jutri je Svetovni IPv6 dan…

Jutri se ob 00:00 UTC začne veliki 24 urni  “testni polet” Interneta na IPv6 – ugotavljali bomo, ali bo infrastruktura to prenesla, kaj se bo dogajalo ter kaj vse bo šlo narobe. Predstavnik Go6 bo večer pred dogodkom preživel v družbi 30 najboljših IPv6 strokovnjakov v Amsterdamu na nočnem lab-u, kjer bomo spremljali začetek IPv6 dneva, zbirali vse podatke ter meritve in novice iz sveta, kaj se na omrežju dogaja…

RIPE-NCC, ISOC in še nekateri drugi organizirajo velik dogodek ob Svetovnemu IPv6 dnevu, kamor smo povabljeni prisostvovati v nočnem “kriznem centru” in sodelovati v glavni panelni razpravi na dogodku samem.

http://ipv6day.nl/

Ker bomo prisotni v samem centru dogajanja in nadzora nad evropskim delom Interneta bomo tu na go6 sproti poročali o vseh novostih in možnih dogodkih.

Upamo, da bo World IPv6 Day minil brez posebnosti, zapletov in drame, saj to ne pomeni vzpodbude za hitrejšo uvedbo IPv6. Še več, upamo, da bo 8.6.2011 dolgočasen dan in nihče nič ne bo opazil, razen porasta IPv6 prometa v omrežju.

V primeru težav si preberite navodila kaj storiti na http://dan.ipv6.si/

Keeping my fingers crossed.

Za Go6, Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.219.189.247

Comments

  1. June 7th, 2011 | 16:12

    Meritve RIPE NCC-ja že tečejo:
    http://v6day.ripe.net/cgi-bin/index.cgi

Leave a reply

website