Regionalni RIPE meeting v Dubrovniku, 6-9. September 2011

RIPE-NCC organizira regionalni meeting v Dubrovniku, namenjen pa je operaterjem in LIR-om iz regije bivše Jugoslavije ter okolice. Cilj je med drugim tudi dvig ozaveščenosti glede uvajanja IPv6 in v sklopu meetinga bodo potekale tudi delavnice, kjer bodo udeleženci praktično preizkusili različne zadeve. Ker so nas povabili v organizacijski in programski odbor tega srečanja, gre v Dubrovnik tudi Go6 in ekipa, ki bo na srečanju aktivno sodelovala…

Sodelovanje v programskem odboru tako velikega dogodka prinaša svoje prednosti (pokriti potni stroški), a tudi nekaj obveznosti. Kot moderator IPv6 sklopa v četrtek dopoldne sem moral izbrati IPv6 govorce in jih tudi logično razporediti znotraj (pre)kratkega časa, ki je temu sklopu namenjen.

http://www.ripe.net/ripe/meetings/regional-meetings/dubrovnik-2011/agenda

Slovenska posadka, ki gre v Dubrovnik bo tudi tokrat pestra, dosežke vlade na IPv6 bo predstavil Davor Šoštarič, regulatorja bo zastopal Urban Kunc, Matjaž Straus Istenič iz Arnesa bo skupaj z Luko Koršičem iz LTFE vodil praktično delavnico iz tranzicijskih mehanizmov, Luka Manojlovič bo pa vodil Microsoft delavnico glede IPv6. Simeon Lisec iz Telekoma bo predstavil izkušnje uvajanja IPv6 v njihovo okolje, Rok Arzenšek bo pa predstavil zadnje dosežke Iskratela na področju IPv6 v CPE napravah.

Z nami bo tudi nekaj starih znancev, velikanov Interneta – na “mojem” sklopu bo predaval Martin J. Levy iz Hurricane Electrica, Routing Security praktično delavnico bo pa vodil sam Randy Bush osebno.

Na srečanju se pričakuje ogromno ljudi iz regije, operaterjev, “governmental” ljudi, strokovnjakov in tudi uporabnikov Interneta. Vstopnine na srečanje ni, zato vabljeni k udeležbi tudi iz Slovenije – srečanje bo zanimivo iz več vidikov.

Registracija na srečanje:

https://portal.ripe.net/meeting-pub/registration?meetingId=3c0c7155-e9b9-4feb-bf6e-a2d374a19b8e

Se vidimo v Dubrovniku.

Za Go6, Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.116.40.53

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website