Konec oktobra Go6 predstavlja slovensko IPv6 zgodbo na OECD meetingu v Parizu…

OECD – Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) združuje 30 držav, ki so zavezane demokratičnemu vodenju in tržnemu gospodarstvu. Tem državam omogoča sodelovanje na forumu, kjer lahko primerjajo in izmenjujejo izkušnje glede svojih strateških usmeritev, ugotavljajo, kakšne so dobre prakse, ter se medsebojno obveščajo o odločitvah in priporočilih…

Nekateri tej organizaciji pravijo tudi “klub bogatih držav” in Slovenija si je dolga leta prizadevala, da bi prišla med članice tega elitnega ekonomsko/gospodarskega združenja ter leta 2007 tudi uspela.

OECD je v svoje poročilo o tehnološkem napredku svojih članic v lanskem letu posebej zapisal in pohvalil uvedbo IPv6 v Sloveniji, predvsem na mobilna omrežja.

Za tokratni meeting v Parizu smo bili predlagani najprej s strani RIPE-NCC, ki nas je predlagal ISOC-u. Le ta je dal vse predloge vseh RIRov na tehtanje v ITAC (Internet Technical Advisory Committee), ki je presodil, da je naša zgodba dovolj zanimiva, da nas predlaga naprej OECD za nastop na velikem odru oktobra v Parizu in OECD je predlog sprejel.

Upam, da bomo lahko s ponosom in uspešno zastopali in predstavili naše skupno delo in napore na uvajanju IPv6 v slovenskem prostoru.

Za Go6 (in Slovenijo), Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.145.60.29

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website