Regionalni RIPE meeting v Dubrovniku je pred vrati…

RIPE-NCC organizira regionalni RIPE meeting v Dubrovniku od 6. do 9. septembra 2011. Ta dogodek je namenjen spoznavanju ter izmenjavi izkušenj med Internetnimi strokovnjaki ter  lokalnimi registri iz širše regije bivše Jugoslavije ter Romunije, Bolgarije, Grčije in Albanije. Ker je ta dogodek namenjen tudi Sloveniji, ste vabljeni, vstopnine ni…

Go6 je bil povabljen v programski odbor dogodka, prosili so nas tudi za vodenje IPv6 zasedanja v četrtek dopoldne. Na odru v Dubrovniku bo Slovenija zelo dobro zastopana, saj imamo kaj povedati o IPv6 ter s tem dati zgled ostalim državam, kako se tega lotevati.

Agenda dogodka je že dokaj dokončana, na njej pa lahko zasledimo v sredo najprej Matjaža Strausa Isteniča iz Arnesa ter Luka Koršiča iz LTFE, ki bosta ponovila delavnico “Tranzicijski mehanizmi”, katera je bila premierno organizirana v sklopu 5. Slo IPv6 summita. V četrtek zjutraj (8:30) vodim IPv6 zasedanje, v okviru katerega bodo svoje izkušnje povedali Tomislav Stivojevic (CARnet), Martin J. Levy (Hurricane Electric), Velimir Švedek, Mario Weber, Vesna Brkan (HAKOM@HR), Simeon Lisec (Telekom Slovenije) ter Rok Arzenšek (Iskratel).

V petek zjutraj bo Desiree Miloshevic vodila Internet Governance zasedanje, kjer bosta nastopila dva slovenska predstavnika – Urban Kunc (APEK) ter Davor Šoštarič, tokrat še pod zastavo minulega dela na MVZT/DID.

V petek popoldne bo svoje IPv6 veščine v Microsoft okolju pokazal Luka Manojlovič, ki bo prav tako vodil praktično delavnico kako se dela z IPv6 v Microsoft servisih, prav tako ponovitev delavnice iz 5. Slo IPv6 summita.

Zadovoljni smo s prisotnostjo na tem dogodku, na odru bo vsaj 8 Slovencev.

Kakor smo že omenili, dogodek bo zelo zanimiv in prijavljenih je že precej udeležencev, morda je pa to priložnost, da se spoznate z Internet skupnostjo na južnih trgih – predvsem ker ni kotizacije in dogodek ni omejen zamo na LIR-e, ampak so vabljeni vsi, ki se v omenjeni regiji ukvarjajno z Internetom (ne s spletom, za to so drugi dogodki 🙂 ).

Registrirajte se in vidimo se v Dubrovniku!

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
52.54.111.228

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website