Lancom IPv6 event uspešen

Podjetje Lancom, štajerski sistemski integratorji so 25.1.2012 organizirali IPv6 dogodek, namenjen predvsem njihovim poslovnim strankam ter velikim podjetjem. Ker je bil odziv zelo močen in prijav veliko, so morali premakniti dogodek v hotel Habakuk – saj je nanj prišlo več kot 80 udeležencev iz vseh koncev Slovenije…

Veseli nas, da so tudi sistemski integratorji začeli razširjati IPv6 “awareness” med svojimi poslovnimi strankami na posebnih, samo IPv6 tematiki posvečenih dogodkih, zato smo se rade volje odzvali njihovemu vabilu k sodelovanju pri dogajanju na odru.

Konferenco je odprl izvršni direktor Lancoma Aleksander Majhen in na kratko opisal delovanje Lancoma ter njihovo vlogo ter želje v IPv6 dogajanju.

Nadaljeval sem spodaj podpisani in v vlogi “keynote” govorca nastavil IPv6 zven, ki se je potem nadaljeval čez cel dogodek. Poslovnim okoljem praktično nismo dali izbire – na IPv6 morajo iti, tu ni kaj izbirati. Edino preostalo vprašanje je, koliko bo to za njih boleče – prej kot se bodo zadeve lotili, ceneje bo in manj bo bolelo.

Jan med uvodnim govorom na strokovnem srečanju LANCom 25.1.2012

Za mano je dogodek nadaljeval Ides iz PaloAlta ter Bojan iz Lancoma z razlago PAN firewalla in IPv6, nato je bil na vrsti predstavnik HP-ja, ki je povedal, da njihovi produkti že popolnoma podpirajo IPv6 – zanimivo mi je bilo dejstvo, da HP sedaj v svoje prezentacije dodaja tudi A+P in 4RD (stateless A+P), kar me kot soavtorja A+P RFC-ja veseli 🙂

Nadaljevala sta Matjaž Straus Istenič iz Arnesa in Janez Sterle iz LTFE, oba sta tudi člana Go6 strokovnega sveta.

Matjaž Straus Istenič - NAT je zlo!!!

Matjaž je predstavil NAT64/DNS64 scenarije uvedbe za poslovna okolja, Janez je pa opisal, kako deluje IPv6 Multicast. Ti dve predavanji sta udeležencem dali tisti občutek, da bo potrebno še veliko učenja, spoznavanja novih tehnologij in izkušenj, preden bodo domači z novimi protokoli in storitvami, katere bodo uvajali. Izobraževanje je pomembno in tu postavljamo standarde vedno višje.

Dogodek je zaključil Davor Šoštarič, direktor IZUMa in hkrati tudi član Go6 strokovnega sveta z zelo dobrim motivacijskim predavanjem, ki govori o tem, zakaj se je IZUM kot enterprise podjetje in hkrati ponudnik vsebin odločil za prehod na IPv6. Super zaključek, boljšega si nismo mogli želeti!

Davor Šoštarič (IZUM, Go6) in Petra Lozej (Lancom) sta zaključila z žrebanjem...

Upamo, da bodo s podobnimi dogodki začeli tudi drugi sistemski integratorji, saj je ozaveščenost o nujnosti prehoda na IPv6 med poslovno srenjo velikih podjetij žal še vedno premajhna in tudi na tak način jih lahko dosežemo z našim sporočilom. Če ima kdo še kaj slik, naj jih prosim pošlje na jan at go6.si.

Za Go6, Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
18.221.187.121

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website