Pospeševanje uvajanja IPv6 v poslovna okolja in velika pojetja…

Ko smo se na rednem sestanku  Go6 strokovnega sveta odločili, da bo naslednji, novemberski 7. Slo IPv6 summit posvečen dvigovanju ozaveščenosti o pomembnosti IPv6 in  pospeševanju dejanskega uvajanja ter implementacij v poslovnih, “enterprise” okoljih, smo si zastavili nov izziv – in to ne majhen. Po hitrem razmisleku smo ugotovili, da nam lahko pri doseganju in nagovarjanju poslovnih okolij pomaga Gospodarska Zbornica Slovenije in že na prvem skupnem sestanku smo ugotovili, da imamo nekaj zamisli, za katere vsi mislimo, da so koristne…

Vsi smo se strinjali, da je GZS prava organizacija, da nagovori svoje člane in nekaj naredi za promocijo in izobraževanje na tem področju, zato smo se dogovorili, da Go6 pripravi in izvede za člane GZS (in seveda tudi vse ostale zainteresirane) eno uvodno “awareness” IPv6 predavanje, kjer bomo na hitro pogledali, kaj se je dogajalo na IPv4 in kaj se ne sme zgoditi na IPv6 ter predstavili delovanje Go6 platforme pri nas in v tujini na področju ozaveščanja in uvedbe IPv6. Dogovor je, da bi se predavanje odvijalo v dvorani GZS v Ljubljani dne 14. Februar 2012 ob 9:30.

Poslovna okolja so tisti “oreh”, katerim Internet tipično ni primarna dejavnost in ga večinoma jemljejo dokaj samoumevno. Čas je, da jim skozi organizacije, kot je GZS in podobne sporočimo, da bi bilo koristno da začnejo razmišljati o uvedbi novega protokola, saj bi najbrž radi omogočili ogled svojih vsebin na Internetu vsem uporabnikom širom sveta, tudi takšnim ki bodo kmalu na IPv6-only, predvsem pa bi bilo koristno, da imajo njihovi zaposleni tudi dostop do vseh vsebin na Internetu – tudi tistih, ki se bodo začele pojavljati samo na IPv6.

Večina si bo mislila – ah, kaj pa to potrebujemo, to bomo uvedli takrat, ko bo za to potreba – a razmislite prosim, koliko časa traja razvojni in implementacijski cikel novega protokola v omrežje, da tu ne omenjamo testiranj in izobraževanja kadra na podjetjih.

A tudi v to kislo jabolko bo treba ugrizniti in prej ko bomo, manj bo kislo in manj nas bo uvedba stala.

Vsi, ki ste zaposleni v velikih poslovnih okoljih in imate stik, oziroma ste zadolženi za IT – vabljeni 14. februarja v prostore GZS v Ljubljani, kje bomo ugotavljali, kakšna je v resnici situacija na tem področju in kaj vam je storiti.

Za Go6, Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.21.231.245

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website