World IPv6 launch – tokrat za vedno!

8. junija leta 2011 smo imeli Svetovni IPv6 dan, ko so velika podjetja kot so Google, Akamai, Facebook, BBC in ostali preizkusili, kako zgleda omogočiti IPv6 dostop do njihovih produkcijskih vsebin. Ta dan je minil brez večjih zapletov in po kasnejših analizah so ugotovili, da lahko leto kasneje, 6. junija 2012 omogočijo dostop do svojih vsebin preko IPV6 – za vedno!

Lanskemu dogodku smo se množično pridružili tudi Slovenci, saj je pri eksperimentu sodelovalo več kot 30 spletnih strani, med ostalimi tudi rtvslo.si, siol.net, najdi.si, 24ur.com in ostali.

Nekaj njih je dostop preko IPv6 pustilo omogočen in to nas sedaj uvršča v sam svetovni vrh, glede na procent vsebin, do katerih lahko dostopamo preko obeh protokolov.

Tokrat so si za datum izbrali 6. junij, organizacijo smo vseskozi spremljali in kot tudi zadnjič bomo na Go6 koordinirali akcijo v slovenskem prostoru in na našem go6.si portalu začeli pisati spisek podjetij, ki se bodo tega dogodka udeležila. Tokrat bomo spisek razdelili na 2 sklopa – tisti, ki do vsebin dostop že omogočajo tudi preko IPv6 ter spisek tistih, ki bodo IPv6 omogočili na dan 6. junij in ga vklopljenega tudi pustili.

Pogoj za priti na spisek je, da tisti, ki boste dostop omogočili 6. junija to namero javno objavite na svoji spletni strani in daste v objavljen text link na http://go6.si/world-ipv6-forever-event/ in pošljete email na ipv6-wd@go6.si, kjer vas bomo potem vpisali v ustrezen seznam.

Tisti, ki dostop že omogočate trajno preko IPv6 – izkažite podporo in na svoj portal napišite novico o dogodku ter dodajte link na našo stran, kjer dogodek promoviramo. Dodali vas bomo na spisek naslovov, ki dogodek promovirajo in pomagajo pri širši prepoznavnosti.

Podjetja bomo na spiske dodajali glede na datum in čas, kdaj prejmemo obvestilo in je hkrati tudi objava na njihovem portalu ustrezna.

Več o samem dogodku si lahko preberete na njihovi spletni strani http://www.worldipv6launch.org/ , ki pa je zaradi navala občasno nedosegljiva 😉

Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
54.224.43.79

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website