RIPE64: Zahvala ekipi…

RIPE64 meeting se je uspešno končal, udeleženci so bili zalo zadovoljni, vodstvo RIPE-NCC (in tudi vodja RIPE skupnosti) so mnenja, da smo postavili nove standarde tako za izbiro lokacije kot tudi za organizacijo in pomoč pri izvedbi samega dogodka. Brez enkratne ekipe tu ne bi šlo, zato bi se radi zahvalili so-organizatorjema Arnesu in LTFE za super opravljeno delo ter veliko teamskega duha…

Za nas se je RIPE meeting začel že v četrtek v tednu pred samim dogodkom. Postaviti “venue” za 450 ljudi ni mačji kašelj, predvsem je tu pod vprašanjem omrežje (wifi, wired), ki ponavadi povzroča težave.

Najprej se je tu izkazal Matjaž Straus Istenič iz Arnesa, ki je počistil in v red spravil konfiguracijo na Juniper usmerjevalniku, katerega je RIPE-NCC uporabljal za dosedanja srečanja, sedaj je pa bilo treba postaviti BGP na dva “uplinka”. To je precej pripomoglo k kasnejšemu nemotenemu delovanju dostopa do Interneta. Glavni (primarni) dostop do Interneta je zagotavljal Arnes (IPv6 + IPv4).

Nato smo postavili vso opremo v dvoranah, treba je napeljati vse kable, elektriko, postaviti vse v red, platna, zaslone, vse prilepiti na tla – do sedaj nismo imeli niti najmanjšega pojma, koliko dela je s tem.

Vmes smo reševali še en kup organizacijskih zapletov, nekaj škatel iz pošiljke iz Amsterdama je manjkalo in s tem nekaj vitalne opreme, treba je bilo postaviti štante, terminal room, side-room, skratka, od četrtka do nedelje smo imeli praktično polne roke dela, pa čeprav je večina zadeva potekala dokaj gladko.

V ponedeljek se je dogodek začel in ekipa je bila že utrujena od 4 dnevnega dela na sami lokaciji, a to ni zmotilo delovnega tempa. Damjan Harisch iz Arnesa je vodil njihov del ekipe, Janez Sterle pa del ekipe iz LTFE in vse se je izteklo kot po maslu. Arnes in LTFE sta priskrbela tudi punce za pomoč na registracijskem pultu ter asistenco na našem razstavnem prostoru, na katerem so razstavljali partnerji in člani Go6 platforme.

Na dogodku so bili prisotni tudi ostali člani Go6 strokovnega sveta, ki so tudi pripomogli k organizacijskem uspehu dogodka, predvsem gre tu zahvala Simeonu Liscu, ki je uredil dodatno Internetno povezavo do Telekoma.

Ob naslednjem dogodku bomo zahtevali, da je naš razstavni prostor v prostoru kjer je registracijski pult, saj smo ugotovili, da podzavestno ljudje hodijo na kavo tja, kjer so se registrirali.

Fantje in dekleta, HVALA vsem, ki ste pripomogli k velikem uspehu RIPE64 meetinga v Ljubljani.

Za Go6, Jan Žorž

P.S: RIPE-NCC že potiho razmišlja, če ne bi tega ponovili naslednje leto septembra…

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.21.93.44

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website