Vse dobro v letu 2013

Leto 2012, katerega so mnogi označevali za leto IPv6 se zaključuje in prihaja leto 2013, katerega mnogi označujejo za leto IPv6 – a tokrat zares…

V preteklem letu se je mnogo stvari premaknilo naprej v IPv6 svetu in svetu Interneta, a vendar ne toliko, kolikor se je pričakovalo. Imeli smo World IPv6 Launch, ko so Google, Facebook, Yahoo! in ostali veliki ponudniki vsebin prešli na dual-stack in omogočili dostop do njihovih vsebin tudi preko IPv6 – a v nasprotju s pričakovanji se pri ponudnikih dostopa ni zgodilo prav dosti. Romuni so naredili velik korak naprej s tem da so omogočili miljonom rezidenčnih uporabnikov IPv6 doma, prav tako sta aktivna Comcast in Time Warner Cable – a pri ostalih je ostalo bilj pri besedah kot pa dejanjih.

V naslednjem letu se pripravlja nekaj presenečenj, o katerih še ne smemo govoriti – a zna se zgoditi kakšen preboj IPv6 do rezidenčnih uporabnikov tudi v naših krajih – sicer pa – pustimo se presenetiti.

Leto 2012 je za nami in z delom ter dosežki na Go6 smo zelo zadovoljni. Za sabo imamo en RIPE meeting v Ljubljani ter 7. Slo IPV6 summit in menda sta bila oba dogodka velik uspeh.

V letu 2013 vam želimo veliko uspehov, čimlažjega uvajanja IPv6 v vaša omrežja in storitve – predvsem pa veliko zdravja in razumevanja z ljudmi okrog vas.

Srečno!

Ekipa Zavoda Go6.

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.144.42.196

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website