EuroNOG meeting v Budimpešti je postregel z nekaj zanimivimi predavanji…

Iz Go6 smo bili povabljeni, da otvorimo letošnji EuroNOG, ki je tokrat potekal v Budimpešti. Dogodek smo odprli s predavanjem, ki ima skoraj daljši naslov kot pa traja: “Trilogy: RIPE-554 saga, a tale about extending of the IPv6 initial allocation to /29 and a thriller about IPv4 prolonging misery“, v katerem sem se dotaknil treh zanimivih tematik – RIPE-554, povečanje inicialne IPv6 alokacije na /29 in zgodbo, kako smo se borili proti CGN in ustvarili A+P…

EuroNOG je bil zanimiv, saj sem v uvodnih 50 minutah zastavili “ton” celotnega dogodka in nihče za mano, vključno s predavatelji ponudnikov opreme si ni upal ravno na glas propagirati CGN rešitev, kar je dobro.

Za uvodnim govorom se je zvrstilo nekaj zanimivih predavanj, predvsem pa sem pozorno prisluhnil Tibor Nagyju iz Cisco Systems Hungary, ki je večino svojega predavanja posvetil tranzicijskemu mehanizmu, katerega sem pomagal so-ustvariti (RFC6346, A+P), kasneje je pa Cisco “zagrabil” za stateless varianto te arhitekture in ustvaril MAP-E in MAP-T. Lepo je videti, da tako velika multinacionalka uporablja tvoj izdelek za nadaljnji razvoj.

Kmalu bo na vrsti RIPE65 meeting. Ker sem bil izvoljen v RIPE Program Committee in sem pridno sodeloval v izbiri predavanj za tokratni dogodek – komaj čakam, saj so predavanja res kvalitetna.

Po RIPE65 meetingu sem vabljen na GEANT 3 konferenco v Helsinke, kjer naj bi akademski sferi kot avtoriteta na tem področju razložil kako nabavljati opremo s pomočjo RIPE-554 dokumenta. Na Finskem še nismo bili, stroške potovanja pokrije organizator in zato smo se povabilu z veseljem odzvali.

18. in 19. oktobra nas pa čaka 7. Slo IPv6 summit, v okviru katerega bomo gostili tudi ISOC ION konferenco. Več informacij o dogodku in predavateljih je že na voljo. Registracijo na dogodek odpremo za širšo javnost 20. septembra. Člani Go6 že imate geslo za pred-prijavo, poslali smo ga predstavnikom podjetij, ki so kontaktne osebe za članstvo v Go6. Upam, da so ga posredovali naprej do vseh zainteresiranih.

Za Go6, Jan Žorž

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.145.16.90

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website