AED baza Slovenije dosegljiva tudi preko IPv6

[English version]

AED baza, ki vsebuje lokacije in stanje avtomatskih eksternih defibrilatorjev je sedaj dosegljiva tudi preko IPv6. Zakaj je to pomembno? Mobilni operaterji po svetu prehajajo na IPv6 in vse bolj se razmišlja o ponudbi telefonskih “paketov” z IPv6-only podatkovnim prenosom (PDPv6, razlogov za to je veliko), kjer nam dostop do IPv4 vsebin omogoča NAT64 translacijski mehanizem v jedrnem omrežju operaterja. Storitve in vsebine, dostopne preko IPv6 se bodo translaciji izognile, saj zanjo ni nikakršne potrebe in to je še posebej pomembno za storitve, ki rešujejo življenja…

Na poti v službo se ob čakanju pred prehodom za pešce poleg vas zgrudi sotrpin. Nezavesten leži na tleh, ne diha, srčnega utripa ne zatipate. Pred vami je človek, ki je navidezno mrtev in bo tak tudi ostal, v kolikor ne boste ukrepali hitro in ustrezno – štejejo sekunde! Nenadni zastoj srca lahko doleti vsakogar. V Sloveniji ga doživi okrog 3000 ljudi na leto – vsak dan v povprečju 8 ljudi. Ker se lahko vsak laik znajde v okoliščinah, ko bi lahko s pravilnim ravnanjem svojcu, prijatelju ali neznancu rešil življenje, je toliko pomembnejše, da nenadni zastoj srca prepozna in pravilno ukrepa. Kaj je avtomatski eksterni defibrilator (AED), kako deluje, zakaj je pomemben in kje v moji okolici se nahaja?

Vzpodbudimo VSE, KI JIH POZNAMO, da se pridružijo AED bazi Slovenije, ki je od sedaj dostopna tudi preko IPv6!

Razvoj AED baze Slovenije in novice iz medijev s področja oživljanja in avtomatskih eksternih defibrilatorjev pa lahko spremljate tudi na naši Facebook strani, ki je prav tako doseljiva preko IPv6!

Vaš IP naslov (ali ste na IPv6 ?):
3.129.13.201

No comments yet. Be the first.

Leave a reply

website